Химмаш ще може да увеличава капитала си до 5 млн. лв.

902
Химмаш ще може да увеличава капитала си до 5 млн. лв.

Общото събрание на Химмаш АД-Хасково взе решение да промени устава на компанията, като допълни чл. 23, ал. 1 с нова т. 12, съобщават от Българска фондова борса.

Според нея Съветът на директорите ще може да взема решение за увеличаване на капитала до 5 млн. лв., чрез издаване на нови акции в продължение на 5 г. след регистрирането на изменението.

Акционерите на дружеството гласуваха дивидент за изминалата година да не се разпределя, а печалбата за периода да се задели като резерв.

За първите три месеца на 2007 г. Химмаш има нетна печалба в размер на 30 хил. лв., или с 3 хил. лв. по-малко от година по-рано. Основният капитал на дружеството е 666 хил. лв., а собственият – 6.027 млн. лв.

Гординг Холдингс притежава 49.2% от капитала на компанията, докато НТ Неротек ЕООД има 24.00 на сто. Георги Лялев има 6.7 на сто, докато “European Maschine Tools PTY. ITD, Мелбърн, Австралия и Йордан Христов притежават съответно 3.00 и 3.90 на сто.

Акциите на дружеството се търгуваха за последно на 26 юни на цена от 9.50 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...