Искат отмяна на сделките при Холдинг Варна

1038
Искат отмяна на сделките при Холдинг Варна

ИП Кепитъл Инвест ЕАД подаде заявление за отмяна на всички сделки, сключени от тях на 28 декември 2009 г. с акции на Холдинг Варна АД, съобщи БФБ.

Нека припомним, че сделки за 3.52 млн. лв. с акции на Холдинг Варна по време на аукцион се сключиха на БФБ малко преди края на сесията днес.

Общо 34 815 лота на холдинга бяха изкупени при цена от 101 лв. за ценна книга, което доведе до ръст за деня от 984.04%. Последната цена за акция на Холдинг Варна преди резкия скок бе 10.50 лв.

Не е изключено офертата на брокера да е подадена по грешка за акции на компанията, вместо за облигациите.

Да припомним, че Холдинг Варна се контролира от Химимпорт, като при последната цена пазарната капитализация на холдинга достигна 50 млн. лв.

Основни акционери в холдинга са дружествата Абас (41.25%), Химимпорт Инвест (9.82%), Павлекс 97 - ЕООД (21.27%), Андезит (9.93%). През април Химимпорт прехвърли дела си в холдинга, равняващ се на 21.27%.

В петък Химимпорт прехвърли 2 890 акции от капитала на едно от най-новите публични компании на БФБ - Инвестиционна компания Галата. Количеството акции се равнява на 28.9% от капитала на дружеството, като сделката стана факт още в първия ден от въвеждането за търговия на емисията ценни книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg