Каолин с 5.464 млн. лв. неконсолидирана печалба за първото тримесечие

681
Каолин с 5.464 млн. лв. неконсолидирана печалба за първото тримесечие

Каолин АД има нетна неконсолидирана печалба в размер на 5.464 млн. лв. за първото тримесечие на 2007 г., спрямо 1.302 млн. лв. за сравнимия период на година по-рано. Данните са от публикувания на БФБ-София отчет на компанията.

За периода нетните приходи от продажби са на стойност 22.742 млн. лв., или с 51.29% повече от първите три месеца на 2006 г. Финансовите постъпления се увеличават до 2.863 млн. лв. срещу 390 хил. лв. за предходния период.

С 44.85%, до 19.213 млн. лв. нарастват и разходите по икономически елементи на компанията, а финансовите разноски са 928 хил. лв., спрямо 856 хил. лв. за година по-рано.
Към 31 март активите на компанията са 100.025 млн. лв., срещу 98.694 млн. лв. за година по-рано.

Дружеството набра общо 61.838 млн. лв. от приключилото първично публично предлагане, като в подписката са участвали общо 1186 лица.

Компанията възнамерява да използва набраните средства за рефинансиране на част от задълженията си към банки и лизингови компании и за финансиране на своята инвестиционна програма, става ясно от проспекта на компанията.

В страната Каолин планира да увеличи капацитета си на производство и да насочи усилията си за развитие на продуктите, както и гарантиране на качеството и надеждността на произвежданите продукти и за намаляване на производствените разходи.

Друга част от набраните средства ще бъде насочена към придобиване на компании в Югоизточна Европа, както и за развитие на проекти на зелено.

Каолин АД планира да инвестира и за развитие на логистичния си капацитет и за научно-изследователска дейност.

Каолин е най-големият производител на индустриални материали в Югоизточна Европа с предмет на дейност добив и преработка на каолини, кварцови пясъци, глини, варовици, фелдшпатови пясъци, фелдшпат, доломит, керамични преспрахове и др.

Дружеството притежава по 100% от капитала на ”Керамични материали” ЕООД, ”Устрем 2001” АД, ”БРП Инвест” ЕООД, ”Юго Каолин” (Сърбия), “Каолин Азов” (Украйна), “Каолин Минерал” (Румъния) и съответно 93.00% от капитала на “Проминерал” (Украйна), “Огнеупорни глини” АД и 84.79% от ”Магма 97” АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg