КФН вписа първоначалното увеличение на капитала на Хюндай Пропъртис

675
КФН вписа първоначалното увеличение на капитала на Хюндай Пропъртис

Комисията за финансов взе решение да впише Хюндай Пропъртис АДСИЦ като публично дружество, както и първоначалното увеличение на капитала на компанията.

Акционерното дружество със специална инвестиционна цел увеличи капитала си с минимално изискуемите 30%, до 650 хил. лв.

До 2008 г. Хюндай Пропъртис АДСИЦ планира да включи в портфейла си четири функциониращи продажбени и сервизни центъра на Хюндай (два в гр. София, район Дървеница и Люлин и по един в Пловдив и Бургас) и два в процес на изграждане, намиращи се в Благоевград и Сандански.

Фондът ще закупи и централната дистрибуторска база на Хюндай гр. София, Хюндай Бизнес Център, намираща се на Околовръстен път.

Предметът на дейност на Хюндай Пропъртис АДСИЦ, съгласно неговия устав е инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти) посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, оборудване и обзавеждане на имотите с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и/или последващата им продажба.

Дружеството планира да инвестира основно в имоти, формиращи дилърската мрежа за продажба и сервизно обслужване на автомобили модел „Хюндай” на територията на България, с цел последващото им отдаване под наем.

Индустриал Комерс ЕООД притежава 70% от капитала на фонда, докато останалите 30% са притежание на УД Сентинел Асет Мениджмънт АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg