Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев, зам.-министърът на финансите Атанас Кънчев и проф. Милчо Стоименов, член на Комисията за финансов надзор откриха третото издание на финансово изложение “Финанси за всеки”, което започна днес в Централното фоайе на НДК.

По думите на Явор Куюмджиев „България е привлекателно място за чуждестранни инвестиции. Чрез ръста на инвестициите през следващите години неминуемо ще се повиши и стандартът на живот в страната, заяви зам.-министърът.

„Българският капиталов пазар е все още слабо развит и има доста незаети или слабо заети ниши, смята пък Милчо Стоименов. „Това означава, че в следващите години на пазара ще се появят много нови продукти от българските и чуждестранни компании.”

Във "Финанси за всеки" ще вземат участие над 15 банки, застрахователи, инвестиционни посредници и взаимни фондове, които ще представят своите услуги и промоционални предложения към посетителите в областта на кредитите, депозитите, застраховането, инвестициите, разработени за дните на изложението.

Сред участниците са: Обединена българска банка, Банка БСК, Пощенска банка, Интернешънъл асет банк, Алфа банк, Варчев Финанс, КД инвестмънтс, Финансова група Капман, Лев Инс и др.

Изложението продължава до 1 декември 2007 г. Входът както за конференцията, така и за самото изложение, е безплатен.