За периода от януари до юли 2007 г. приходите на Ломско пиво АД от дейността възлизат на 4.263 млн. лв., което е ръст от над 51%, в сравнение със същия период на предходната година, съобщават от дружеството.

След отчитане на месечния финансов резултат на пивоварната за месец юли, нетната печалба на дружеството за първите 7 месеца на годината нарасна до 608 хил. лв. спрямо 30 хил. лв. за същия период на миналата година.

Тези финансови резултати достигнаха заложените в проспекта, като дори надхвърлят предварителните прогнози за нетната печалба на дружеството за цялата година.

Ломско пиво АД е една от малкото публични компании, които се обявиха за пълна прозрачност в своята дейност. Всеки месец след 15-о число пивоварното дружество ще публикува на официалната си интернет страница отчета за доходите си до предходния месец. От вчера на сайта на пивоварната вече е публикуван отчетът за доходите на дружеството до месец юли 2007 г.

През месец юли 2007 г. 20% от капитала на Ломско пиво АД беше предложен на вторично публично предлагане на Българска фондова борса. На аукциона бяха предложени общо 900 000 броя акции на пивоварното дружество.

Съгласно параметрите аукционът трябваше да протече в три последователни работни дни, но поради големи инвеститорски интерес всички предложени акции на Ломско пиво АД бяха изкупени на максимална цена още в първите два дни от борсовата търговия на ценните книжа.

Вчера по позицията се прехвърлиха 8014 акции на нива от 3.44 и 3.54 лв. за брой.