Оргахим (

) навлиза на пазара на бои от топ сегмента с новата си луксозна боя Леко Gold, съобщиха от компанията. Новата луксозна боя на Оргахим е предназначена за вътрешно боядисване в помещения с изключително високи изисквания към покритията.

Боята е на водна основа, притежава над 93% белота и е изключително устоичива на мокро триене. Съдържа необходимите съставки на грунд, което я прави подходяща за нанасяне без предварителна подготовка на основата.

Продуктът има сатенен блясък и кадифена повърхност и със своя Клас 1 предлага на потребителите желаната покривност с нанасяне само на един слой.

„Въведохме новата серия бои, с цел да променим схващането за българските продукти като продукти от средния клас. Боите притежават най-високи характеристики и ще се предлагат на оптимална за пазара цена, като по този начин ще отговорят и на най-взискателните потребители”, коментира Иван Соколов, изпълнителен директор на Оргахим АД.

Компанията е провела множество сравнителни тестове за качество на новия продукт с конкурентни високопозиционирани чуждестранни продукти, като значителен брой от образците Леко Gold дори ги превъзхожда, каза още Соколов.

В България „Оргахим” АД е най-големият производител на бои, лакове, лепила и смоли и единственият производител на анхидриди в страната. Дружеството притежава регистрирани 12 търговски марки, като повече от 60% от продукцията се реализира на външни пазари.