От БенчМарк Финанс настояват търговията с Тодоров да започне на 12 април

1131
От БенчМарк Финанс настояват търговията с Тодоров да започне на 12 април

Датата на въвеждане за търговия на емисията акции на Тодоров АД-София ще бъде обявена допълнително, съобщи БФБ. Първоначално от борсата оповестиха, че търговията ще започне на 2 април, понеделник.

От БенчМарк Финанс ще настояват от БФБ началната дата да е 12 април, за да може посредниците да уведомят клиентите си.

Отлагането се иска поради специфичния начин на подписката, а именно букбилдинг, каза за Profit.bg Марин Костурски - брокер в БенчМарк Финанс.

Присвоеният борсов код е TODOROF. Емисията е в размер на 3.4 млн. лв., разпределена в същия брой обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции.

Един от основните акционери на Тодоров АД – БенчМарк Груп АД планира да предложи за продажба 800 хил. акции, или 24.00% от капитала на дружеството, докато БГ Имобилиен ще продаде 300 хил. броя, или 8.82% от капитала, в случай че поръчките надвишат поне двойно предлаганите акции.

Минималната цена на акции при вторичното публично предлагане на компанията ще е 1.60 лв. за брой. Поръчки за участие в предстоящото вторично публично предлагане на Тодоров АД се приемат в ИП БенчМарк Финанс АД, инвестиционния посредник по подписката, както и останалите лицензирани посредници в страната.

Тодоров АД приключи 2006 г. с печалба от 76 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 215 хил. лв. за година по-рано. Нетните приходи от продажби на компанията са на стойност 2.001 млн. лв., срещу 1.402 млн. лв. за 2005 г.

Четете още: Тодоров АД предлага 37.05% от капитала с минимална цена от 1.60 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg