Печалбата на Елпром-ЗЕМ се понижава с 42.4% за деветмесечието

454
Печалбата на Елпром-ЗЕМ се понижава с 42.4% за деветмесечието

Печалбата на Елпром-ЗЕМ се е понижила с 42.4% през деветмесечието на настоящата година, сочи изнесеният неконсолидиран отчет на дружеството. За периода тя е възлязла на 637 хил. лева, в сравнение с 1.11 млн. лева година по-рано.

Печалбата на акция към деветмесечието възлиза на 0.53 лв., в сравнение с 0.91 лв. година по-рано, сочи още отчетът.

Влошаването на резултата се предопределя от понижението на приходите на дружеството и по-специално на тези от услуги, намалели до 1.94 млн. лева, в сравнение с 3.59 млн. лева година по-рано.

Спадът им не е успял да се компенсира от ръста в приходите от продажба на продукция, както и на другите приходи на дружеството.

Сумарните приходи за деветте месеца на настоящата година са възлезли на 4.99 млн. лева, в сравнение с 5.74 млн. лева през сравнимия период на миналата година.

Понижение бележат и разходите на дружеството, намалели до 4.29 млн. лева, в сравнение с 4.59 млн. лева година по-рано.

Основен акционер в дружеството е ЗММ България Холдинг с дял от капитала в размер на 79.71%, следван от Златен Лев Холдинг с дял от 6.36%. Физически лица притежават 7% от капитала.

Час преди приключването на борсовата сесия по позицията се изтъргуваха общо 375 акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg