За допълнително намаление на цените на дребно на телефонните разговори са се договорили министър-председателя Бойко Борисов и трите телеком оператора VIVACOM, Глобул и М-тел на съвместна среща днес.

Очаква се Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) да вземе последващо решение, с което да приведе в действие договорката между правителството и операторите, като въведе схема за допълнително намаляване на цените на терминиране във фиксирани и мобилни мрежи между тях в съответствие с европейските правила, съобщиха от VIVACOM за Profit.bg.

Според решението на регулатора мобилните оператори свалят цените на едро на четири етапа. Компанията пренесе намалението директно върху своите крайни клиенти и от началото на 2008 г. до днес обажданията от фиксиран към мобилен телефон вече са 37% по-евтини, а от мобилен към мобилен телефон - с повече от 40%, уточняват оттам.

Първият етап от въвеждането на по-ниските цени за разговори от фиксиран към мобилен телефон започна на 1 февруари 2008 г., а последния етап ще завърши през лятото на следващата година.