Сердика Пропъртис АДСИЦ подписа договори за придобиване на активи

528
От Сердика Пропъртис АДСИЦ () сключиха днес два догора във формата на нотариален акт за придобиване на активи за секюритизация на голяма стойност по смисъла на чл. 114, ал. 1, т. 1 от ЗППЦК, съобщават от БФБ.

Първият е урегулиран поземлен имот с обща площ от 365 кв. м по Акт за държавна собственост, а по скица от 373 кв. м, намиращ се в София, ул. "Кърниградска" № 19, заедно с част от сграда със застроена площ от 240 кв. м, а именно: мазе, четири етажа, подпокривен етаж и асансьорна клетка. Покупката е осъществена за цена от 4 806 396 лв. с ДДС.

Вторият е УПИ VІІІ-1220, 1219, кв. 271 по плана на София - местност Студентски град, с площ по скица от 6 040 кв. м, заедно с 21 покрити паркоместа на първо и на второ нива, банков офис, два магазина, 37 апартамента, едно студио и 5 външни паркоместа, част от многофункционална жилищна сграда, изградена в груб строеж върху описаните по-горе имоти за цена общо в размер на 2 130 025 лв.

В сряда стана ясно, че от компанията са сключили договор за кредитна линия с Юробанк И Еф Джи България, която ще отпусне на дружеството 7 млн. евро за закупуване на активи за секюритизация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...