Трейс Груп Холд АД подписа споразумение за сътрудничество с румънската фирма ENERGEX EXPERT SRL.

Целта на споразумението е проучване и позициониране на Трейс на румънския строителен пазар с изпълнение на проекти по обществени поръчки, включително по програми на Европейския съюз и международните финансови институции, публично-частното партньорство и трансграничните инициативи.

Интересът на компанията е в областта на строителството, поддръжката, реконструкцията и рехабилитацията на автомагистрали, пътища, летища, железопътна инфраструктура, метро, енергийни и еко проекти, включително газова инфраструктура, възобновяеми енергийни източници, високо строителство и енергийна ефективност и други.

В рамките на сътрудничеството, ENERGEX се ангажира да подпомогне стартирането и развитието на бизнеса на ТРЕЙС в Румъния и да осигури стратегически местни и чуждестранни партньори.

Споразумението за сътрудничество е резултат от провеждането на последователна политика от страна на „Трейс Груп Холд“ АД за излизане на външните пазари. През последните три години компанията успешно развива дейността си на територията на Република Сърбия и Чешката република.

Бяха регистрирани клонове на холдинга в Белград и Прага. Освен това бяха придобити и две сръбски пътно-строителни предприятия „Трейс ПЗП Ниш“ АД и „Трейс ПЗП Враня“ ООД, които с бързи темпове разширяват позициите си на местния пазар.