Централен депозитар регистрира капитала на нови три дружества

949
Централен депозитар регистрира капитала на нови три дружества

Капиталът на нови три дружества регистрира Ценрален депозитар през миналата седмица. Това са Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД с капитал от 300 хил. лв., Астра Асет Мениджмънт АД с капитал от 250 хил. лв. и Астра Инвестмънт АД – с 270 хил. лв. основен капитал.

Комисията за финансов надзор издаде в началото на април лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД.

Тогава Иво Толев, изп. директор на компанията заяви, че „лицензът, който се очаква да получи, е пълен, което ще му позволи да извършва цялата разрешена номенклатура от дейности в сферата. В това число влизат и услуги по управление на индивидуални инвестиционни портфейли, включително на институционални инвеститори.“

В началото на юни от КФН издадоха лиценз на Астра Инвестмънт АД за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

Инвестиционният посредник може да извършва предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги без поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка.

Регулаторният орган издаде тогава лиценз и на Астра Асет Мениджмънт АД за извършване на дейност като управляващо дружество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg