Цигарена фабрика Пловдив ще изплаща дивидент до края на 2007 г.

515
Цигарена фабрика Пловдив АД-Пловдив обяви, че планира да стартира изплащането на дивидент за изминалата 2006 г. от 3 септември 2007 г. По данни на БФБ-София крайната дата за изплащане на дивидента е 30 декември 2007 г.

На акционерите, чиито акции се водят по лични сметки в Централен депозитар АД София, дивидентът ще се изплаща в клоновете на СИБанк АД.

На акционерите, чиито акции се водят по клиентски сметки към инвестиционни посредници, изплащането на дивидента ще се извърши чрез системата на Централен депозитар АД София в тримесечен срок, в съответствие със ЗППЦК.

След 30 декември 2007 г. изплащането на дивидента ще се извършва в касата на Цигарена фабрика Пловдив АД-Пловдив, с адрес гр. Пловдив, ул. "Авксентий Велешки" 23.

Печалбата на Цигарена фабрика Пловдив АД се понижава за първото полугодие със 70%,
до 1.225 млн. лв. (1.14 лв. на акция), в сравнение с 4.066 млн. лв. (3.77 лв. на акция) година по-рано.

Мажоритарен собственик в дружеството е Булгартабак-Холдинг АД, държащ 78.18 на сто. Вчера по позицията се изтъргуваха 5 акции на цена от 20.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg