Главният изпълнителен директор на Трейс Груп Холд Цветан Цонев сподели, че компанията винаги е имала желание за излизане на външни пазари.

Това свое изказване той направи по време на бизнес форума MySuccess.bg in CIBRE (строителство, инфраструктура и бизнес имоти), осъществяван с медийната подкрепа на Profit.bg.

„Една от последните ни командировки в чужбина бе в Либия, само две седмици преди събитията там," заяви Цонев, като добави, че сега всичко там е замразено за неопределен период от време.

„В края на седмицата наша делегация пътува за Сирия, където сме в доста напреднала фаза за реализация на обекти, включително и метро и мол," заяви Цонев.

Преди месец Цонев сподели пред Profit.bg, че компанията е все още малка за Европа. Ясен е обаче интересът към реализацията на обекти в Близкия и Далечен изток.

Трейс Груп Холд е част от консорциума, спечелил рехабилитацията на железопътната линия Пловдив - Бургас, а също и изпълнител на ЛОТ 2 на АМ Тракия.

„Компанията ни няма да има проблеми с подизпълнителите на жп линията, тъй като те имат подписани договори и не могат да бъдат променяни. Цената на проекта не е дъмпингова, защото всеки един подизпълнител е дал цената, на която би желал да работи", заяви Цонев, коментирайки големите проекти, изпълнявани от Трейс Груп Холд.

С 81% скочи консолидираната печалба на Трейс Груп Холд през 2010 г. и по последни данни е 18.81 млн. лв., сочат данните от последния консолидиран отчет на групата към декември миналата година.

Приходите от продажби растат с 64%, до 338.1 млн. лв., като в основата на ръста стоят повечето постъпления от услуги.