Увеличават капитала на Монбат Рисайклинг с апортна вноска

2450
Увеличават капитала на Монбат Рисайклинг с апортна вноска

Акционерите на Монбат ще решават на извънредно ОСА, насрочено за 1 октомври, за увеличаването на капитала на румънското дъщерно дружество Монбат Рисайклинг. Промяната, която ще се обсъжда е увеличение от сегашните 19.57 млн. лв., на 35.18 млн. лв., чрез непарична вноска - апорт на вземания на стойност 15.61 млн. лв., информират от българската публична компания.

Всички новоиздадени акции от увеличението на капитала ще придобие едноличният собственик на капитала Монбат.

В случай, че решението бъде гласувано, увеличението трябва да бъде извършено в срок до два месеца от приемането на му.

Вземанията са резултат от отпуснати кредити от групата на дъщерните й дружества в Сърбия - Монбат ДОО, Инджия и това в Румъния - Монбат Рисайклинг.

Да припомним, че Монбат Рисайклинг обедини рециклиращия бизнес на компанията - майка. Решението за това акционерите на Монбат взеха на ОСА през април. Тогава същите овластиха ръководството на публичното дружество да продаде 100% от дяловете си от капитала на Монбат ДОО Сърбия и Монбат Рисайклинг Румъния при цена от 2 360 015 евро и 3 748 332 евро на Монбат Рисайклинг ЕАД.

ОСА овласти още ръководството на групата да увеличи капитала на Монбат Рисайклинг ЕАД от 50 000 лв. на 19 571 520, който да бъде разпределен в същото количество ценни книжа, като извърши непарична вноска в капитала на едноличното дружество, като всички новоиздадени акции от увеличението на капитала ще запише и придобие едноличният собственик на капитала Монбат.

Реши се още Монбат да прехвърли и дълг по банкови кредити на групата към UniCredit Bulbank и EFG Eurobank към Монбат Рисайклинг ЕАД на обща стойност към датата на свикване на ОСА 21 467 481 лв.

Втората компания ще поеме и вземанията на публичното дружество от Монбат Рисайклинг Румъния и Монбат ДОО Сърбия общо в размер на 23 432 295 лв. към датата на свикване на ОСА. Монбат Рисайклинг ЕАД от своя страна се задължава да заплати в срок до края на календарната 2010 г. стойността на цесинонната сделка на Монбат АД, а именно остатъчната стойност на задълженията на Монбат Рисайклинг Румъния и Монбат ДОО Сърбия към Монбат АД към датата на сключване на договора за прехвърляне на вземанията.

Акциите на Монбат затвориха дневната търговия на 20 август при цена от 6.50 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg