Вписаха увеличенията на Мостстрой и Балкантурист Елит

511
Вписаха увеличенията на Мостстрой и Балкантурист Елит

Увеличенията на капитала на две публични компании бяха вписани от Централен депозитар. Това са Мостстрой и Балкантурист Елит.

Инфраструктурната компания прие увеличение на капитала си от 1.115 млн. лв. на 5.574 млн. лв. за собствена сметка, като акционерите на дружеството ще получат по 4 нови, безплатни акции.

От своя страна, Балкантурист Елит в условията на „мечи пазар“ успя да увеличи капитала си от 10.179 млн. лв. на 39.106 млн. лв., с което набра около 29 млн. лв. свеж ресурс.

За първите шест месеца на 2008 г. Мостстрой отчете консолидирана загуба от 256 хил. лв. спрямо отрицателен финансов резултат от 364 хил. лв. за година по-рано.

Балкантурист Елит обяви 332 хил. лв. положителен финансов резултат до юни 2008 г. спрямо загуба от 46 хил. лв. за сравнимия период на 2007 г.

Акциите на Мостстрой се търгуваха за последно на ниво от 10.00 лв., докато тези на Балкантурист Елит на цена от 0.82 лв. за брой.


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg