За дивидент и увеличение на капитал гласува ОСА на Унипак

436
За дивидент и увеличение на капитал гласува ОСА на Унипак

За дивидент и увеличение на капитал гласува ОСА на Унипак АД (). Това се случи на 27 юни, съобщават от Българска фондова борса.

Брутният дивидент на една акция е 0.20 лв. След облагането му сумата, която акционерите ще получат на акция, ще бъде 0.19 лв.

Началната дата за изплащане на дивидента ще бъде 10 септември. Изплащането му ще се извършва по банков път със съдействието на Централен депозитар АД и Първа инвестиционна банка АД.

Право на дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни след датата на ОСА или към 11 юли.

Капиталът на дружеството да бъде увеличен със собствени средства, за сметка на неразпределена печалба от минали години, съгласно годишния отчет на Унипак АД за 2007 г., от 1 135 990 лв. на 2 271 980 лв., решиха още акционерите на компанията.

Това ще стане посредством издаването на 1 135 990 нови акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв.

За последно акциите на компанията са търгувани на БФБ на 6 юни. Тогава са изтъргувани 52 лота. Средната цена се е установила на 13.6 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg