Заради free float-а Софарма не е в списъка на емисиите обект на къси продажби днес

485
Заради free float-а Софарма не е в списъка на емисиите обект на къси продажби днес

Заради изискването за free float към емисиите акции, които могат да служат като обезпечение и да се търгуват на късо и да са обект на маржин покупки, Софарма не влиза в списъка на емисиите днес. Досега компанията присъстваше неизменно в листата.

Според информацията на Българска фондова борса емисиите на шест компании отговарят на изискванията на Наредба № 16 на КФН.

Днес в списъка влизат емисиите на Еврохолд България (23.95% free float), Индустриален холдинг България (37.22% free float), ПИБ (15% free float), Монбат (19.36% free float), Химимпорт (16.56% free float) и Зърнени храни България (18.38% free float).

Считано от вчера при обявяването на емисиите акции, които могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби и с които могат да се извършват къси продажби, ще се взема предвид и свободно търгуемият обем.

Списъкът с емисиите ще бъде обявяван на ежедневна база от БФБ в текстовата част на официалния бюлетин след 17 ч.

Във връзка с подписано споразумение между БФБ и ЦД, депозитарят ще предоставя безплатно ежедневна информация за свободно търгуемия обем акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg