На заседание на СД на ЗММ-Металик АД-Пазарджик (

) от 3 септември 2008 г. е прието решение за увеличение на капитала на дружеството от 8.442 млн. лв. на 9.042 млн. лв. чрез емитиране на 600 000 акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 2 лв.

Съветът на директорите приема решение за издаване на права за записване на акции от новата емисия в полза на досегашните акционери в съотношение на всяка 1 акция се издава 1 право.

Сещу всеки 14.07 права всеки акционер може да запише 1 акция от новата емисия.

При условие, че има останали незаписани и неплатени акции от новата емисия, капиталът да бъде увеличен до размера на записаните и платени акции от новата емисия.

Популярна каса -95 АД - Пловдив ще изготви Проспекта за първичното публично предлагане и ще обслужва увеличението на капитала.

Нека припомним, че в края на юни Общото събрание на акционерите на ЗММ-Металик взе решение да увеличи капитала от 201 хил. лв. на 8.442 млн. лв.

Увеличението се извърши чрез превръщане на част от печалбата на дружеството за 2007 г. в размер на 8.241 млн. лв. в капитал.

Основен акционер е КТИ Съединение АД със 66.38% от капитала. Още едно дружество от групата обяви днес, ще че извърши увеличение на капитала - Оптела-Лазерни технологии.

Последната сделка по позицията е на цена от 0.50 лв.