Жените и мъжете в британския парламент поравно след 200 г.

445
Жените и мъжете в британския парламент поравно след 200 г.

Изравняването на нежния пол с по-силния в управленския свят във Великобритания върви с изключително бавни темпове.

Според проучване на жените мениджъри в сектора на услугите ще са им нужни 27 години, за да се изравнят по брой с топмениджърите от мъжки пол.

Петдесет и пет години ще са необходими, при запазване на настоящия темп на подобряване на присъствието на жените в правния сектор, за да се постигне равенство.

След 73 години ще се изравни броят на топмениджърите жени с този на мъжете при компаниите от FTSE 100.

И накрая над 200 години, или 40 избори ще са необходими, за да влязат в парламента на Великобритания толкова жени, колкото мъже, при запазване на настоящите темпове, сочи доклада на комисията Equality and Human Rights.

Това бе петата година на изследването за равенство на двата пола в мениджмънта на компаниите във Великобритания.

По-малко жени са заемали водещите мениджърски позиции в компании в 12 от наблюдаваните 25 сектора, или в около половината от тях.

В пет от наблюдаваните сектори броят на жените на лидерски позиции се е запазил без изменение, а повишение е наблюдавано в 8 от секторите, които са били обект на изследването.

Леко подобрение бележи броят на жените мениджъри в компаниите от британския индекс FTSE 100, като процентът им нараства от 10.4 на 11%, сочи още направеният доклад.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg