Гърция обвини 65-годишен овчар за положението в страната

5511
Гърция обвини 65-годишен овчар за положението в страната

Един от механизмите, създадени от гръцкото правителство за възстановяване на парите, дължими от някои граждани на страната, бе да публикува през януари списък с имената на над 4000 души. Заедно, те дължат на държавата над 30 млрд. евро, пише Le Monde.

От публикацията на този списък досега, по-голямата част от хората, арестувани с този мотив, бяха освободени под гаранция или осъдени с малки наказания. Около 500 все още са в ареста.

Гръцкият в. Ethnos откри сред имената на най-големите длъжници на Гърция и човек, който лично дължи над 10.8 млн. евро по сметки на финансовото министерство. Името му е Стелиос Парасирис, 65-годишен овчар, който притежавана стадо от 50 овце и не много пари.

Гръцката държава обаче претендира, че той е прибрал с измама 20 млн. драхми (88 000 евро) през 1995 г. Към дължимата сума се прибавили различни глоби, санкции и лихвите по тях и така сумата се закръглила на над 10 млн. евро.

Овчарят твърди, че е платил дължимите 88 000 тройно и заявява: „Ако всички от списъка са толкова бедни, колкото аз,не виждам бъдещето на тази държава“.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Davut
# 0
00:03 | 27 March 2012
What a joy to find such clear thinking. Thanks for pstoing!
аватар
# 1
01:02 | 17 February 2012
еропейци от всички страни , спасявайте ни, ние сме гърци.
Распутин
# 2
15:02 | 9 February 2012
Положението на гърците е НЕСПАСЯЕМО. Неспасяемо заради самите гърци. Тези преговори и кандърми в момента са абсолютно безсмислени. Те могат да се водят едва СЛЕД КАТО гърците са въвели драхмата, преживяли са 2-3000% инфлация и обезценяване, редили са се на опашки за основни продукти, ХОРА СА УМИРАЛИ ОТ СТУД и ЧАК ТОГАВА ще са склонни на компромиси и намаляване на доходите. Дотогава ВСЯКО намаляване на доходи ще доведе до ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! И изобщо не е опасно напускането на еврозоната от Гърция! То е необходимо, даже ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ за европейската стабилизация. Проблемите на Гърция са от 40 г. и априори са НЕРЕШИМИ! Просто народът НЯМА ДА ПРИЕМЕ исканите рестрикции! Затова преговорите приличат на опит за заличаване на отговорности и прехвърляне на проблема на гърба на европейския данъкоплатец! И нищо страшно няма 2-3 банки ДА ФАЛИРАТ! Нали депозитите са защитени? Даже ще има ОГРОМЕН ОТРЕЗВЯВАЩ ЕФЕКТ и ще бъде повод за оздравяване и БЪРЗ РАСТЕЖ ПРИ НОВИТЕ УСЛОВИЯ!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg