Италианските мениджъри работят като китайците

662
Италианските мениджъри работят като китайците

Почти 80 на сто от италианските мениджъри работят между 9 и 11 часа на ден, сочи разпространено днес изследване на Асоциацията на директорите на човешките ресурси в средните и големи предприятия на Италия.

Това ги поставя на едно ниво с китайските им колеги, които с 10 часа и 22 минути дневно работно време са малко след индийците (9 ч. и 56 мин.) и малко пред японците (10 ч. и 24 мин.).

Осемчасовият работен ден продължава повече и в други развити страни, но остава под 9 часа. В САЩ е 8 ч. и 50 мин., във Франция - 8 ч. и 30 мин., във Великобритания - 8 ч. и 26 мин., в Германия - 8 ч. и 13 мин.

Според италианските мениджъри обяснението е, че в тези страни има по-добра организация на работата и се спазва регламентираното време за съвещания.

Въпреки това италианците не се оплакват. Напротив, 62.39 на сто от анкетираните твърдят, че е нормално да работят извънредно, защото има много работа, а 36.7 на сто даже изпитват удоволствие от това, докато 24.77 на сто по този начин се сливат с предприятието.

Семейството ги оценява по достойнство и в 65.14 на сто от случаите не се оплаква, а 71.56 на сто от родителите се гордеят, че са работохолици и са убедени, че дават пример за подражание на децата си.

Повече от половината прекарват между 5 и 20 съботи в офисите, като 18 на сто го правят 30-49 съботи годишно. Над 60 процента отговарят в извънработно време на телефонни обаждания по служба и близо 50 на сто си проверява в почивните дни служебната електронна поща.

Накрая, над 40 процента се явяват на работа, дори когато се чувстват зле и са получили отпуск по болест. Проучването е направено през май 2007 г. сред 109 директори на човешките ресурси в средни и големи предприятия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...