Как забогатяват хората в различните страни

8541
Как забогатяват хората в различните страни

Кои са богатите нации? Skandia- компания, която предлага спестовни решения, се фокусира в свое проучване върху произхода на състоянието на хората, притежаващи над 1 млн. паунда. Изследването, което обхвана шест страни (Великобритания, Франция, Италия, Хонконг, Сингапур и Дубай), показа категорично: в различните страни пътят до богатството е различен.

Голяма част от милионерите казват, че са по-богати от своите родители. Във Франция, Италия, Великобритания и Дубай, това твърдят три четвърти от милионерите. В Сингапур тези, които са натрупали повече пари от родителите си, са цели 84%.

Още един извод: успешният предприемач е този, който прави първия си милион до десет години, след като е стартирал бизнеса си.


Как е в различните страни?

Френските милионери дължат състоянието си най-вече на упорит труд и кариера в стабилна компания в сферата на финансите и индустрията. Едва 15% от французите обаче са успели да създадат успешен стартъп, който после да продадат.

Британците имат подобен профил, но с много повече предприемачи (30%).

В Италия всеки втори милионер печели от собствената си фирма. Но с една подробност: най-доброто средство за създаване на състояние в страната е... наследството. 70% от богатите италианци са получили голяма част от богатството си по наследство.

Вторият голям източник на богатство на Апенинския полуостров са игрите на късмета. 24% от милионерите са просто печеливши от лотарията.

Тази характеристика те споделят с милионерите от Хонконг, от които 20% трябва да благодарят на късмета си в различни игри. Другият голям източник на високи доходи тук, както и в Сингапур и Дубай, са финансовите компании и индустрията.

Богатството в различните страни

Във Франция състоянието обикновено е превърнато в недвижими имоти. Други привилегировани области за инвестиции са ценните метали и произведенията на изкуството. Френските милионери са внимателни и икономични и избягват да поемат големи рискове.

Британците и италианците нямат склонност да инвестират повече от една трета от състоянието си в имоти. Те предпочитат различни финансови продукти и като цяло обичат да диверсифицират.

С най-висока толерантност към риска са азиатските милионери (Хонконг, Сингапур и Дубай). Те обичат да инвестират в различни финансови инструменти и са готови да рискуват колкото е необходимо в името на голямата печалба.

Кога един милионер би напуснал страната си?

По правило милионерите не обичат да се местят от родната си страна. Все пак новите възможности за работа изкушават дубайците и италианците. Милионерите в Хонконг и Сингапур биха напуснали страната си в търсене на по-добри условия на живот.

Британците са най-склонни да си търсят по-слънчева родина, а французите- родина с по-ниски данъци.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

bhgv
# 0
01:07 | 15 July 2012
A VAV BALGARIYA???
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg