Какво е общото между сладководната риба и марихуаната?

3322
Какво е общото между сладководната риба и марихуаната?

© greenrelief.ca

В обект, заобиколен от земеделска земя, намиращ се под земята в провинция Онтарио, компанията Green Relief оперира иновативна ферма, използваща изпражненията на сладководни риби за торене на насаждения с марихуана, които в замяна пречистват водата, в която плува рибата.

Компанията посочва, че е единствената в света, която лицензирано отглежда медицинска марихуана по този начин – процес, изключващ използването на пестициди, който е отнел две години и половина, за да бъде настроен така, че да работи ефективно, пише Reuters.

Единствената видима част от операциите, които са вградени в хълм и запечатани в мръстотия и трева, е излизащата над земята вентилационна система.


„Това е земеделието на бъдещето”, казва Уорън Браво, основал компанията заедно с неговия приятел Стив ЛеБлан през 2013 г.

„Ако не се сдобиете с устойчива земеделска технология сега, ще бъдете динозавър”, казва той.

Системата на Green Relief, която отглежда 6 хил. броя талапия и 4 500 растения марихуана, използва 90% по-малко вода спрямо конвенционалното земеделие, докато в същото време произвежда 10-20% по-добра продукция спрямо традиционния метод, казва Браво.

Защо житницата на Близкия Изток се превръща във ферма за канабис?Отглеждането на марихуана е в сърцето на ливанското земеделие

На всеки 5 седмици Green Relief почиства един от 16-те танкера с риба, дарявайки 300 броя талапия на Second Harvest – благотворителна организация, която доставя рибата до кухни в места за настаняване на бездомни хора.

Компанията осъществява разширяване на дейността за 45 млн. долара в базата си до град Хамълтън, който се намира на около час шофиране от Торонто. Разширяването ще увеличи продукциуята с 15 хил.-20 хил. килограма годишно.

Проектът включва и изграждането на производство и операции по опаковане.

Инвесицията включва и наскоро придобит затворен комплекс за футбол с площ 9 хил. кв. метра в Хамилтън, където ще се произвеждат около 15 хил. килограма марихуана след преустройство на съоръжението за сумата от 9 млн. канадски долара.

С партньори Green Relief изгражда също така и съоръжения в Тъндър бей, Онтарио и Халифакс, Нова Скотия, където ще се произвеждат още 20 хил. килограма годишно, казва Браво.

Подрепена до този момент с частни инвестици в размер на 18 млн. канадски долара, Green Relief се подготвя за листване на канадската фондова борса и може би на Nasdaq с цел намиране на допълнително финансиране.

IPO-то ще бъде реализирано „до месеци”, в зависимост от пазарните обстоятелства и ще надгради върху настоящото финансиране, което оценява 100 млн. акции на цена от 3.50 канадски долара всяка, посочва Браво.

Green Relief очаква да излезе на печалба още през тази година, добавя той.

Манията по компаниите за марихуана завладя и ЕвропаДатската компания за производство на масло от канабис StenoCare може да се похвали с доста добри резултати.

Браво изпълнява функцията на изпълнителен директор, докато през този януари не предава този пост на Джон Дъфи, който има опит в инвестирането на капиталовите пазари.

Като мажоритарен акционер и директор на бизнес развитието, Браво е зает да осигури имоти в Италия и Австралия, докато напредва по съвместни предприятия с швейцарските Ai Fame и Ai Lab.

“Канада е в доста изгодна позиция сега”, казва той, имайки предвид легализацията на марихуаната за развлечение в страната, влязла в сила от октомври миналата година. „Ще поемем лидерството в чисто нова индустрия”, добавя Браво.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Дон Марихуан
# 0
11:02 | 6 February 2019
Нема ли а са намерихуанят рибите ва ? :D
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg