Откачени неща, които се случват само в Индия

29947
Откачени неща, които се случват само в Индия

Огромното население на Индия и бързият икономически растеж са едни от най-обсъжданите неща от началото на века.

Този голям растеж обаче поражда и всевъзможни предизвикателства, свързани с бюрокрацията, престъпността, културата, търговията и социалните проблеми.

Вижте няколко откачени неща, подбрани от Business Insider, които се случват главно в Индия:


В Индия милиардерите строят цели небостъргачи и ги използват за дом

Индийският милиардер Мукеш Амбани си построи 27-етажна сграда, която носи името Антила, за което е похарчил 1 млрд. долара. Неговото семейство и прислужниците са единствените обитатели на сградата.

В Индия харчат десетки милиони долари за сватби

Пазарът на сватбени артикули в Индия се оценява на 11 млрд. долара, а богатите индийци харчат пари не само за храна и разходки с лодка на гостите, но и за благодарствени подаръци и покани.

Милиони тонове зърно гният в запас, докато хиляди умират от недохранване

Около 6 млн. тона зърно на стойност 1.5 млрд. долара, които се съхраняват на открито, могат да изгният, докато 43% от децата на петгодишна възраст са с тегло по-ниско от нормалното, а 3 000 деца умират от болести, свързани с недохранване всеки ден.

Стотици хиляди фермери се самоубиват

Фермерите с огромни задължения често се самоубиват, като техният брой от 1995 г. насам е 250 000. Много от тях обвиняват чуждестранните компании, като Monsanto, за това, че продават на фермерите семена на по-високи цени, а те са принудени от правителството да ги купуват. Ниската цена на продукцията и слабите реколти често са принуждавали фермери да отнемат собствения си живот, тъй като не виждат друг изход.

Родителите предизвикват изкуствено раждания, за да може децата да се раждат в благоприятни, според тях, периоди

Суеверните родители в Индия планират раждания със секцио по-рано от очакваното в периоди, които са считани за благоприятни. Някои последователи на индуизма вярват, че ако едно дете бъде родено в определен период, това ще се отрази по-добре на бъдещето му.

Лесничеите имат право да стрелят по бракониери и да ги убиват

В западния щат Махараштра лесничеите имат право да стрелят по бракониери и да ги убиват, без да се притесняват от правосъдието. Бракониерството е довело много видове до изчезване и заплашва много други.

Активистите срещу бюрокрацията биват прехвърляни от работа на работа, защото никой не ги иска

Индия има най-сериозни бюрократични проблеми в Азия, според доклад на хонконгска консултантска компания. Ново изследване на KPMG пък показва, че 71% от хората смятат, че без измама не може да се прави бизнес в страната. Хората се сблъскват с бюрокрация, дори и когато трябва спешно да получат медицинска помощ.

Един активист срещу бюрокрация е бил прехвърлян от работа на работа 43 пъти, защото хората просто не искали да бъде около тях.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg