Петролът продължава с ръста си непосредствено преди летния сезон

680
Петролът продължава с ръста си непосредствено преди летния сезон

Цената на петрола отбеляза повишение днес в резултат на продължаващите притеснения за нарушаване на доставките, непосредствено преди летния пик на потреблението на бензин.

Фючърсите на суровия петрол с доставка през юни отбелязаха повишение от 55 цента, до ниво от 62.92 долара за барел по време на европейската борсова сесия, като тези на петрола тип брент добавиха 51 цента към стойността си, до ниво от 67.34 долара за барел.

Новините за производството на бензин в САЩ ще продължават да въздействат върху цената на петрола и останалите петролни продукти, коментират специалисти. Допълнително въздействие ще оказва и продължаващата нестабилна геополитическа обстановка в световен мащаб.

В същото време инвеститори и анализатори ще следят отблизо повишението на потреблението на петрол и петролни продукти, както и данните за запасите в САЩ.

Други фактори, подкрепящи цената на петрола, са намаленото с 800 000 барела на ден производство от страна на Нигерия, която е и най-големият африкански производител на суровината.

Напрежението в Нигерия принуди някои компании като Chevron Corp. например временно да преустановят операциите си в страната, поради несигурността за персонала им.

Доклад на МЕА, изнесен през изминалата седмица, също повиши опасенията дали предлагането ще успее адекватно да посрещне търсенето на суровината през летния сезон.

При останалите петролни продукти фючърсите на отоплителното гориво регистрираха повишение от 1.27 цента, до ниво от 1.8950 долара за галон.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg