Петролът с ръст след първото от шест седмици понижение в запасите на САЩ

833
Петролът с ръст след първото от шест седмици понижение в запасите на САЩ

Цената на петрола регистрира повишение след данните за запасите на петрол в САЩ за изминалата седмица.

След като вчера фючърсите на суровия петрол с доставка през юли добавиха 52 цента към стойността си, до ниво от 64.01 долара за барел, днес по време на европейската борсова сесия те добавиха нови 17 цента към стойността си.

Изнесените от енергийното министерство данни за запасите на петрол в най-големия му световен потребител отчетоха понижение от 2 млн. барела, или 0.6%, до ниво от 342.2 млн. барела за седмицата, приключила на 25 май.

Това бе и първото седмично повишение в запасите на петрол в страната от шест седмици насам. Резултатът бе значително по-лош от средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха тяхното повишение с 300 000 барела за периода.

Запасите на бензин обаче са се повишили с 1.3 млн. барела, или 0.7%, до ниво от 198 млн. барела за седмицата, като ръстът бе над средните очаквания на анализатори и инвеститори за повишение от 1 млн. барела.

Цената на петрола и бензина регистрираха повишение през пролетта в резултат на очакванията, че предлагането на бензин в САЩ няма да посрещне адекватно търсенето със стартирането на летния сезон в най-голямата световна икономика, когато традиционно потреблението на петрол и петролни продукти се повишава.

Запасите на дестилирани горива са се повишили със 100 000 барела, до 120.4 млн. барела. Очакванията бяха за повишение с 500 000 барела.

Докладът посочи също, че щатските рафинерии са работили при натовареност на капацитета си от 91.1% през изминалата седмица, което е непроменено, в сравнение с предходния отчетен период.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg