Цената на петрола се повишава до близо 61 долара за барел

605

Цената на петрола се повиши до ниво близо от 61 долара за барел днес след данните, отчели по-голям от очакванията спад в запасите на бензин за изминалата седмица в САЩ.

Фючърсите на петрола с доставка през май регистрираха повишение от 1.15 долара до ниво от 60.76 долара за барел по време на европейската борсова сесия.

Фючърсите на петрола тип брент с доставка през май поскъпнаха с 1.09 долара до ниво от 61.86 долара за барел.

Запасите на бензин в САЩ за седмицата приключила на 16 март отбелязаха понижение от 3.4 млн. барела до ниво от 210.5 млн. барела, посочиха данни на енергийното министерство. Това значително превиши средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха спад в запасите на суровината с 1.6 млн. барела за посочения период.

В същото време запасите на петрол са се повишили с 4 млн. барела до 329.3 млн. барела, което превиши средните очаквания на анализаторите. Запасите на дестилирани горива са се понижили с 1.7 млн. барела за изминалата седмица.

Цената на петрола, която стартира седмицата неубедително след силния си спад регистрира повишение през последните два дни, в резултат на силното търсене на суровината и на фона на решението на страните от ОПЕК да запазят производството си непроменено.

На фона на поскъпването в цената на петрола повишение регистрираха и цените на останалите петролни продукти, като фючърсите на отоплителното гориво с доставка през април поскъпнаха с 3 цента до ниво от 1.6930 долара за галон.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg