20 снимки, които доказват, че Швейцария е неземно красива

31856
20 снимки, които доказват, че Швейцария е неземно красива

Знаете ли какво е Confoederatio Helvetica? Латинското име на Швейцария.

Страната, която има население от 8 милиона души, няма столица. Тази длъжност си разделят големите й градове Берн, Цюрих, Женева, Базел, Лозана и Люцерн.

Икономиката на страната е една от най-добре развитите в страна, а качеството на живот също заема предните места в повечето класации по темата.

Швейцария не е участвала във въоръжени конфликти от 1815 г., заради което на територията й са седалищата на най-различни хуманитарни организации, като например Червения кръст.

Вижте още: В тази страна не е имало война от 200 г, но има невероятна защита

Освен това страната е и една от най-красивите в света. Вижте 20 снимки, които доказват това: 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

инж.
# 0
11:05 | 24 May 2016
Никой не е виновен на простолюдието в България, че продължава да вярва на обещания, както вярваше десетилетия на кухи фрази от типа " светло бъдеще" и "по-добър утрешен ден". Вследствие на тази глупост сополиви комсомолци се превърнаха в милиардери за една нощ, а избирателите им след 37 години трудов стаж са с пенсии под 150 евра, и ровят по кофите. Няма друг, толкова прост и загубен народ, който да не осъзнава, че изпраща във властта хора, за които няма предвиден механизъм за търсене на ПРЯКА отговорност. Ако ще още 30 правителства и партии да се сменят, докато няма обесени/разстреляни политици с конфискувано имущество, нещата няма да се променят.
Сигански мутробарон
# 1
09:03 | 2 March 2016
Прави сте и двамата. Но не съм съгласен да отъждествявате българския народ с една шепа перачи на пари и наследници на номенклатури, които презастроиха българските морски и планински курорти, и с другата... хм... "шепа" ромове, които не живеят по никакви нормални, морални и всякакви там други хигиенни и отговорни спрямо природата правила. По-зле ще става. Тази вълна от мигранти, устремени към тези прелести от снимките, които ги има и в Австрия, и в Германия , и в Словения и т.н. не накрая и в България, неще да оценят.
към Дорина
# 2
22:03 | 1 March 2016
Съжалявам, но няма много логика в това изказване. Чистотата и опазването на природата (поради което Швейцария е толкова красива) е свързано с възпитанието и цивилизоваността на населението, а не с наличието или липсата на войни. Истината е съвсем друга, за съжаление - а именно: нашия народ е див, необразован и много глупав - този народ сам (без да е принуждаван от конкретна война) си замърси и унищожи природата - сам си презастрои Черноморието - сам си изсече горите - сам си замърси почвата - и най-вече: САМ си избира управниците, които осъществяват това. При това в мирно време. Това не направиха и няма да направят никога швейцарците за тяхната страна. И не виждам какво общо имат тук войните, че един народ е нецивилизован (въпреки, че си чеше егото с всякакви измишльотини колко бил велик някога си).
dark elite
# 3
21:03 | 1 March 2016
BG e po hubava
Дорина
# 4
17:03 | 1 March 2016
Естествено че ще е най-спокойната и красивата,като не участва в комфликти и войни си запазва природата и спокой ствието,ама защо защото имат яки политици.А ние в Бълга рия сме били на кръстопътя между запада и изтока и какво от това .Още по добре може само дивиденти да извлечем от това ,само че трябва да имаме политици които не забър кват държавата в конфликти и войни ,след които трябва дълго въстановяване или започване градеж от начало което е бич за населението и за държавата защото ще тряб ва да се търсят отново и отново средства за въстановяване докато други държави напредват по причина че на терито рията си намат размирици и разрушения и продължават да надграждат без да губят време за ново начало.Друг е въпро са че ние дори сами си ги причиняваме тези главоболия от простотия,от къде сме я прехванали незнам но е повече от доброто което може да сторим за държавата си.Поредната простотия за послено беше сторена от Костов за което сър баме попарата сега ,ако го питаш него той ще каже че е направил много,но всъщност нищо,защото нито закони,нито промяна облика на държавата бяха мръднали,всичко до преди 3,4 години си беше по комунистически.Да събаряш заводи и да ги опоскаш не е промяна ,промяна са законите и начина на живот на населението в държавата ,а както виждате Швейцария нито по население ,нито по територия е нещо повече от нас но........е нещо друго,от 1815 г.не е учасвала във войни и размирици,съществува си кротко,спо койно и красиво.Така ли е,така е.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg