Чанта от крокодилска кожа постави в клетка Лондонският зоопарк (снимки)

1529
Чанта от крокодилска кожа постави в клетка Лондонският зоопарк (снимки)

© Pixabay/Twitter/Instagram

Чанта от крокодилска кожа се превърна в атракция в Лондонския зоопарк.

Изложен в отдела за влечуги, аксесоарът е изключително популярен в социалните мрежи, според BBC.

Изделието е направено от кожата на застрашения от изчезване сиамски крокодил - сладководен крокодил, обитаващ Югоизточна Азия. 


Чантата е конфискувана от митничарите на лондонско летище през 2018 г. и предадена на зоологическата градина, за да привлече общественото внимание към щетите, които човечеството нанася върху животинското многообразие с незаконната търговия с диви животни.

Най-богатото семейство в Индия строи най-големия зоопарк в светаМилиардерското семейство Амбани, което контролира оценяваната на 168 млрд. долара компания Reliance Industries, планира да построи зоологическа градина и резерват за спасени животни на площ от 1 130 декара

На планетата ни има само между 500 и 1000 сиамски крокодили, които са застрашен вид заради загубата на местообитание и контрабанда заради ценната им кожа.

Чантата е поставена в клетката отдавна, но едва сега предизвиква по-голям интерес заради публикация в Twitter на потребител.

"Имаме фантастични животни тук, но чантата привлече вниманието на хората", казва кураторът на изложбата на влечугите и земноводните д-р Бен Тапли. "Искаме да образоваме нашите посетители за този проблем. Всичко, което хвърля светлина върху незаконната търговия, си заслужава усилията."

Естественото местообитание на сиамските крокодили са бавно течащите реки в Югоизточна Азия и Индонезия. Популацията им обаче е силно засегната от търговията на крокодилска кожа от средата до края на ХХ век, а впоследствие и от ускоряващата се промяна на околната среда.

Сиамският крокодил живее изцяло в сладки води. Среща се край реките, езерата и блатата в Мианмар, Тайланд, Лаос, Виетнам, Камбоджа и на остров Борнео.

Обикновено достига дължина до 3 м, рядко се срещат по-големи индивиди. Прехранва се с риби, земноводни, птици, различни влечуги и бозайници.

Достига полова зрялост на 10-14 години. Женската снася между 20 и 50 яйца, които пази от хищниците в продължение на 80 дни, след който период се излюпват малките.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg