Данните от преброяването на населението ще бъдат обявени на 3 октомври

959
Данните от преброяването на населението ще бъдат обявени на 3 октомври

© Pixabay

Данните от преброяването на населението през 2021 г. ще бъдат групирани по пол, възраст, юридическо семейно положение и по населени места и ще бъдат обявени на 3 октомври. До края на октомври ще бъдат съобщени и социално-икономическите характеристики на населението на страната – степен на завършено образование и икономическа активност, информират от НСИ.
 
През ноември ще излязат данни за етно-културните характеристики – етническапринадлежност, майчин език, вероизповедание и религиозност, както и за миграция – вътрешна миграция, имигранти и пътувания до работното място.
 
През декември ще станат ясни резултатите от извадковите изследвания – „Раждаемост и репродуктивно поведение на населението“ и „Миграция и миграционно поведение на населението“, както и данни за здравния статус на населението.
 
През януари и февруари на предстоящата 2023 г. ще бъдат представени геопространствени данни (координатна мрежа с пространствена резолюция от 1 кв. км) за броя на населението, информация за жилищните сгради и жилищата, жилищните условия, домакинствата и семействата в страната.
 
Към момента „на терен“ се провежда последното изследване от програмата на Преброяване 2021 „Бюджет на времето“, което е с продължителност една календарна година и данните от него ще бъдат оповестени през 2024 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg