Еуротерра Девелопмент ще се листва на Българска фондова борса

1341
Еуротерра Девелопмент ще се листва на Българска фондова борса

"Еуротерра Девелопмент" - АД, София свиква общо събрание на акционерите на 18 февруари 2008 г., на което ще се гласува придобиването на публичен статут на дружеството, става ясно от съобщение в Държавен вестник.

Акционерите на компанията ще вземат решение и за
увеличаване на капитала на дружеството при условията на чл. 194, ал. 1 ТЗ от 50 000 лв. на 5 200 000 лв. чрез издаване на нови 5 150 000 акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1 лв. всяка една
и допускане за търговия на цялата емисия от акции.

Основни акционери в дружеството са гръцките граждани Олга Териану и Михаил Терианос, притежаващи по 60 и 40% от компанията. В управлението на Еуротерра Девелопмент влиза и Лидия Герджикова.

Олга Териану и Михаил Терианос са основни акционери и в листваното на БФБ-София Еуротерра България, както и в Еуротерра Пропертис АД, показва справка в АПИС.

През 2008 г. намерения за листване на БФБ-София обявиха още няколко компании с гръцки собственици. Това са Домокат, Винъс и Ексалко-България АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg