Това е най-добрият круиз за чревоугодници
В епоха, когато всеки ресторант - от тези със звезди Мишлен чак до McDonald’s, се опитва да се позиционира в обсега на общественото внимание чрез филмови, телевизионни продукции и различни други инициативи, не е изненада, че круизните кораби също искат парче от баницата.
Основните круизни линии вече започнаха повече или по-малко съществени партньорства със знаменити готвачи, включително Джейми Оливър (Royal Caribbean) и Гай Фиер (Carnival).
Разбира се, повечето разумни туристи си дават сметка, че на борда на кораба не готвят Оливър и Фиер. И ето в това се различава Windstar Cruises.
В тяхната James Beard Foundation Culinary Cruise series, бутиковата круизна линия действително ще посрещне на борда всепризнати майстори-готвачи, в комбинация със световно известни сомелиери.
Те ще водят готварски демонстрации, ще създават специални менюта и дори ще правят екскурзии с туристите. Винаги сте искали да посетите европейски пазар на земеделските производители с един от най-добрите готвачи в света? Това е вашият шанс.
Вижте още: Круиз на цена от 100 000 долара бе почти разпродаден за ден
Windstar се превръща в първокласен подвижен ресторант, на който готвачите използват испански морски дарове, френски сирена или марокански подправки.
"Моите ресторанти са ориентирани от фермата до масата", казва Мария Хайнс, собственик и главен готвач на СSeattle Tilth, Agrodolce и the Golden Beetle в Сиатъл. Тя ще се качи на круиз от Дъблин до Лисабон на 10 юни. "Така да съм в състояние да готвя храна от фермата до масата на круизен кораб в различни части на света е просто страхотно."
На 9 август пътуването с едни и същи дестинации, но в обратна посока, ще бъде водено от Мат и Кейт Дженингс, готвачи и собственици на Boston’s Townsman.
"Да пазарувам на местните пазари е моят начин да проуча храната, която другите страни предлагат“, казва Хайнс. "Лозята, вината, сирената – всичко можете да пипнете и опитате, докато сте там.“
А туристите най-вероятно няма да имат нищо против по време на круиза да се хранят с ястията на готвачи от световна класа.