Как ще изглежда човешкото тяло след 100 години?

8293
Как ще изглежда човешкото тяло след 100 години?

Генетичното модифициране ни е дало потенциала да направим човечеството по-силно, по-бързо и по-устойчиво на болести.

Но всяко изкуствено повишаване на способностите на човека носи риск от генериране на нова класа от "суперхора". Той обаче трябва да бъде поет, ако искаме да се спасим при следващото масово изчезване на видове, според изследователя от Харвард Хуан Енрикес, цитиран от Daily Mail.

Той твърди, че изкуственото укрепване на гени, клетки и органи ще ни бъде необходимо, за да потърсим дом на друга планета.


Прогнозите на Енрикес показват бъдеще, в което човешките клетки могат да се възстановят от радиация, да се борят с лекота със смъртоносни вируси като ХИВ, дори да отблъскват куршуми.

Ще ни бъде наистина трудно да живеем на Марс, ако човешкото тяло не се промени. Промените ще ни позволят да стигнем до места, за които днес дори не мечтаем, смята изследователят.

Досега са регистрирани пет масови измирания на видове в историята на Земята и Енрикес твърди, че е много вероятно човешката раса да се изправи пред подобно бъдеще. Супер вулкани, астероиди или слънчеви изригвания могат да унищожат човечеството за миг.

Изследователят от Харвард обяснява как генетичната модификация може да се използва за подобряване на човешкия геном през следващия век.

Според него е възможно диаметърът на невроните в мозъка да бъде увеличен, за да се подобри времето за реакция на индивидите.

Генетично препрограмираните човешки клетки ще могат да се възстановят от смъртоносната радиация на Марс. А белите дробове и тъканите могат да бъдат генетично преработени така, че да събират повече кислород в условията на бедни на него атмосфери на други планети.

Тъканите също така биха могли да бъдат променени, за да филтрират по-добре смъртоносни токсини.

Недостатъците на човешкото тялоНе сме сред най-съвършените на планетата

 

С течение на времето е възможно хората да постигнат перфектно генетично здраве и да се отървем от болести, като муковисцидоза и болест на Хънтингтън. Човешките клетки могат да бъдат препрограмирани, за да устояват на инфекция от смъртоносни вируси, като ХИВ.

Хуан Енрикес не е първият експерт, който прогнозира как човечеството ще се промени през следващите векове. Според друг сценарий телата ни в бъдещето ще са смесица между човек и машина.

Според експертите изменението на климата, изкуственият интелект и генетичните мутации ще трансформират човека драстично. 

Снимки: pixabay

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg