Милиардерските сватби, които звездите не могат да си позволят

12343
Милиардерските сватби, които звездите не могат да си позволят

Сара Хейууд е един от най-търсените сватбени агенти от богатите. Тя е организирала сватби за бизнесмени от компании от Fortune 500, принцеси и попзвезди, които харчат милиони само за ден. Един от клиентите й похарчил над 6. млн. долара за сватбата си.

Клаузите за конфиденциалност не й позволяват да потвърждава за кого точно е работила, но човек трябва просто да разгледа в интернет, за да направи връзка между снимките и описанията.

Вероятно е малко изненадващо, че тя е толкова търсена. Хейууд живее, за да организира сватби.


Тя е на разположение на клиентите си по 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, използва само най-скъпите и ексклузивни модисти, цветари, зали, готвачи със звезди от Michelin, сладкари и стилисти, печелили награди.

Тя може да организира мечтаната милиардерска сватба за малко повече от две седмици. Всъщност, наскоро е направила точно това за азиатска попзвезда.

Вижте още: Най-екстремните места за сватби

В последните 12 месеца Сара е организирала сватби от Азербайджан до Сен Тропе за някои от най-богатите хора в света, в това число и за американски милиардер, който ще се жени на шотландски остров.

През 2006 г. тя също така написва една от най-продаваните книги във Великобритания на сватбена тематика. През 2010 г. тя пусна сватбено приложение за BlackBerry, Android и iPhone.

От Business Insider са се свързали с Хейууд, за да разберат повече за това какво представлява организирането на едни от най-скъпите сватби в света.

Кои са клиентите на Хейууд?

Фокусираме се върху богати хора и редица семейства, които ще видите в класацията Fortune 500. Нашите клиенти са много успели бизнесмени. Знаменитостите не разполагат с толкова пари, за да си позволят нещата, които ние правим, освен ако не са на нивото на Джордж Клуни.

Ние не сме хората, които да организираме техните сватби, защото те обикновено искат да получат много, без да платят нищо.

Базирани сме в Лондон, градът с най-висока концентрация на богати хора в света. Нашите клиенти са отвсякъде: от САЩ, Европа, Близкия изток, Азия и Китай.

Вижте още: 10-те най-скъпи сватбени торти в света

Когато става въпрос за новозабогатели хора, те имат притеснения относно стила и точно тук се намесваме ние. Ние ги разбираме и създаваме невероятни сватби за тези, които живеят невероятен живот, без да прекаляваме.

Какво е различното между екипа на Хейууд и останалите сватбени агенти, които предоставят услуги на богатите?

Нашето обслужване е уникално. То е изцяло по поръчка и аз никога не вземам по повече от пет клиенти едновременно.

Аз и още един човек ръководим всички сватби, разбира се, с подкрепата на екип, което означава, че ние винаги сме на разположение на нашите клиенти. Ако те имат нужда от мен някъде, аз могат да бъда там незабавно.

За парите, които клиентите плащат, трябва да можеш да вършиш всичко незабавно. Не можеш да накараш тези хора да чакат.

Постоянно ме съветват да разширя дейността си и да наема още хора, но аз искам положението да си остане такова, в противен случай услугите няма да са толкова специални. Необходимо е само едно лошо организирано събитие или грешка и това ще ти струва скъпо. В тези среди всички се познават.

Тези хора имат невероятен живот на ежеднвена основа, така че в сватбения ден ти трябва да им осигуриш нещо изключително. Те имат невероятни домове по цял свят, хранят се в най-изисканите ресторанти по света, имат частни самолети и се придвижват бързо. Трябва да им дадеш нещо много по-специално от миналата им неделя.

Какви са бюджетите за тези сватби?

Бюджетите варират от стотици хиляди до милиони. Зависи от това какво искат и какви са разходите за пътуване. Те могат да погълнат голяма част от бюджета, в зависимост от това дали имат нужда от частни самолети или от много места в пътнически самолет.

Сватба със сватба не си прилича, така че зависи от това какво искат младоженците, конкретните детайли и къде ще е сватбата.

Какво искат обикновено милиардерите и колко време е необходимо, за да се организират подобни сватби?

Много хора ми задават точно този въпрос и очакват да отговоря, че настояват за 12 слона или нещо подобно, но нещата не стоят така. Това, което тези хора искат, е изпипването на всичко в невероятни детайли, за да може сватбата да достигне това следващо ниво.

Например, на сватбата има не просто бар, а бар с най-добрите в смесването на коктейли, с най-изисканото шампанско и напитки на пазара. Мястото за храната няма да е обикновено, а ще бъде украсено с ледени скулптури, с огромен флорален дизайн и т.н.

Вижте още: Най-скъпите места за сватби

След три седмици на шотландски остров ще се състои сватбата на американски милиардер, която ние организираме. Това е страхотен пример за нивото на елементите по поръчка, които се очакват за сватба от подобно ниво и бюджет.

Открихме последния производител на дантели в Шотландия, за да направи носни кърпички за всички дами, които ще присъстват. Намерихме плат тартан за шотландските полички, които ще вървят с новия семеен герб, който ще бъде направен.

За мъжете сме закупили направени по поръчка традиционни шотландски ножове. Имаме и журнали с кожена подвързия с новия семеен герб.

Рядко има някакви скандални неща, които хората искат — те прости искат всичко да бъде на следващото ниво. Имаме нужда от 172 хотелски стаи само за персонала.

Колко средно отнема планирането на една милиардерска сватба?

Обикновено между три и пет месеца. Няма нужда тези хора да чакат цяла година, ние затова сме тук. Една от сватбите, която сме организирали, беше кралска и успяхме да я подготвим за 19 дни от момента, в който получихме телефонното обаждане до сватбения ден.

Тука става въпрос за това да имаш най-добрите и правилни контакти, да знаеш от какво точно имат нужда хората и кои са най-добрите, към които можеш да се обърнеш, за да го получиш. Ние сме малък екип, но сме специалисти и трябва да можем да правим това целогодишно. Милиардерските сватби не са сезонни.

Откривате ли някакви регионални тенденции в това, което милиардерските двойки искат?

Няма някакви ясни тенденции по отношение на това какво искат хората, защото в момента има смесица на култури. Освен това много от двойките имат дом в Лондон, както и в друга част на света, например.

Начинът, по който се общуваме с хората обаче, варира, в зависимост от възрастта на двойката и от каква култура идват. Клиентите ни от Близкия изток обикновено са натрупали състояние от петрол или строителство, а по-младите двойки общуват с нас повече, докато преди това обикновено общувахме през жените в семейството.

В Китай всички на възраст под 30 г. обикновено говорят перфектен английски и общуват директно с нас. Същото важи и за руснаците.

Кога всъщност се почива, ако тази работа се върши 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата? Има ли отпуски?

Да се вземат отпуски е много трудно. Съпругът ми в момента е на почивка без мен. За пети пореден път! Аз обаче имам второ жилище в Португалия, така че ако съм там, лесно мога да стигна до Лондон за среща.

Работата обаче е на първо място. Ако клиентът ти каже скачай, ти скачаш.

Снимки: sarahhaywood.com

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg