МКБ Юнионбанк откри две нови представителства

1941
МКБ Юнионбанк откри две нови представителства

МКБ Юнионбанк откри нов Регионален корпоративен център (РКЦ) и нов Финансов център във Велико Търново. Лентата на двете представителства бе прерязана от Мария Илиева, главен изпълнителен директор на банката и кметът на града Румен Рашев. Отец Славчо от Великотърновската света митрополия отслужи официалната церемония по освещаване на новата локация, намираща се в центъра на Велико Търново, се казва в официално съобщение на банката.

„Велико Търново има отдавна запазено специално място на картата на МКБ Юнионбанк. Не случайно ние сме една от банките с най-силно присъствие в града", заяви по време на откриването Мария Илиева. „Убедена съм, че Велико Търново продължава да се развива в правилната посока, въпреки затрудненията, породени от икономическата криза. Основания за този оптимизъм ми дават и високите резултати на МКБ Юнионбанк в града и региона", допълни тя.

По данни на МКБ Юнионбанк, гражданите на града продължават да поддържат стабилен ръст на спестяванията. Привлечените средства на банката от началото на кризата се увеличават с 67%, като този процент е почти еднакъв както за фирмите, така и по отношение на гражданите.

В същото време търсенето на кредити продължава, макар и в по-малки обеми в сравнение с времето преди кризата. Отпуснатите на гражданите от банката заеми от края на 2008 бележат ръст от 32 на сто. Банката е подкрепила местният бизнес с 45% повече кредити. Банковото посредничество в болярския град също расте, като броят на обслужваните клиенти в МКБ Юнионбанк се увеличава през последните две години с 24%, се казва в съобщението.

Корпоративният център на банката във Велико Търново предоставя продукти и услуги, подходящи за нуждите на бизнес клиенти на банката от сегмента на малките и средни предприятия с годишен оборот до 25 млн. лв. РКЦ-то отговаря за областите Велико Търново, Габрово, Русе, Разград и Търговище.

Сн.: Мария Илиева, главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк и Румен Рашев, кмет на Велико Търново (банката)

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...