МКБ Юнионбанк откри две нови представителства

1876
МКБ Юнионбанк откри две нови представителства

МКБ Юнионбанк откри нов Регионален корпоративен център (РКЦ) и нов Финансов център във Велико Търново. Лентата на двете представителства бе прерязана от Мария Илиева, главен изпълнителен директор на банката и кметът на града Румен Рашев. Отец Славчо от Великотърновската света митрополия отслужи официалната церемония по освещаване на новата локация, намираща се в центъра на Велико Търново, се казва в официално съобщение на банката.

„Велико Търново има отдавна запазено специално място на картата на МКБ Юнионбанк. Не случайно ние сме една от банките с най-силно присъствие в града", заяви по време на откриването Мария Илиева. „Убедена съм, че Велико Търново продължава да се развива в правилната посока, въпреки затрудненията, породени от икономическата криза. Основания за този оптимизъм ми дават и високите резултати на МКБ Юнионбанк в града и региона", допълни тя.

По данни на МКБ Юнионбанк, гражданите на града продължават да поддържат стабилен ръст на спестяванията. Привлечените средства на банката от началото на кризата се увеличават с 67%, като този процент е почти еднакъв както за фирмите, така и по отношение на гражданите.

В същото време търсенето на кредити продължава, макар и в по-малки обеми в сравнение с времето преди кризата. Отпуснатите на гражданите от банката заеми от края на 2008 бележат ръст от 32 на сто. Банката е подкрепила местният бизнес с 45% повече кредити. Банковото посредничество в болярския град също расте, като броят на обслужваните клиенти в МКБ Юнионбанк се увеличава през последните две години с 24%, се казва в съобщението.

Корпоративният център на банката във Велико Търново предоставя продукти и услуги, подходящи за нуждите на бизнес клиенти на банката от сегмента на малките и средни предприятия с годишен оборот до 25 млн. лв. РКЦ-то отговаря за областите Велико Търново, Габрово, Русе, Разград и Търговище.

Сн.: Мария Илиева, главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк и Румен Рашев, кмет на Велико Търново (банката)

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg