Седем неща, които трябва да знаете за брака

7430
Седем неща, които трябва да знаете за брака

Има много смущаващи истини за брака. Една от най-тревожните от тях - реалността е много по-различна от всичко онова, за което брачният съюз някога е претендирал да бъде.

Бракът не е безусловна любов

Има омраза. Негодувание. Има горчивина, изолация, предателство и болка. Пригответе се, че няма да чувствате любов към половинката си 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Нито пък тя/той ще го прави.


Но това няма да е проблем. В този живот неведнъж сте се гневили и на родителите си, но никога не сте престанали да ги обичате, нали?

Бракът набира инерция

Има моменти, в които бракът не се крепи на любов, а само на факта, че все още сме заедно.

Споделената вечеря, общото легло, празниците със семейството и ваканциите, които прекарваме един с друг – това са нещата, които ни държат заедно. Чак след това идва любовта.

Вижте още: Тази фирма ще плати сватбата ви, но има едно условие

Бракът не ни прави съвършените партньори

Бракът не заглажда острите ви ръбове, не елиминира недостатъците ви. Половинката ви не запълва вашите „пукнатини“. Бракът не ви променя, каквото и да твърдят хората. Той просто ви кара да проявите същността си.

Бракът не е достатъчен

Бракът не е някакъв сигнал за успех или постижение. Ако не изграждате кариера или не работите върху личността си, съвсем скоро бракът ще се окаже недостатъчен да запълни живота ви.

Бракът побеждава тъмнината

Бракът трае отвъд лъжите, предаденото доверие, разбитите мечти - ако го искате, го можете.

Браковете - добрите бракове, тези, които оцеляват - трябва да съществуват и през тъмните периоди в живота ви, не само когато сте облени от светлина.

Бракът не е еднакъв за всеки

С малки изключения, няма стандарт за това какво е добро, нормално и приемливо в един брак. Никой не може да ви каже какво да правите в него, защото е изцяло ваша отговорност да управлявате брака си.

Няма правилен отговор за отношенията между двама души, така че не го търсете, а утъпкайте своя собствена пътека.

Бракът е по-голям от теб. По-голям от двама ви

Ако отговорът, че бракът е онова митично нещо, което нощем лежи в леглото между вас и половинката ви, не ви се струва верен, то повярвайте ни – това е точно така. Това е третото нещо, между вас, във вашата връзка. Това е отговорност, ангажимент, дълбока интимност.

Бракът е много по-важен за хората и обществото, отколкото всяка друга социална институция, измисляна някога. Но понякога го забравяме. 

Българският бизнес

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg