Това ще са най-търсените продукти на Black Friday

3096
Това ще са най-търсените продукти на Black Friday

© Pixabay

Ежегодното проучване* на eMAG преди Black Friday разкрива, че рекордните към момента 95% от българите знаят какво представлява търговската кампания, което е продължаващ нарастващ тренд от последните години, откакто тя се провежда.

73% от тях възнамеряват да се възползват от специалните оферти и да направят покупка.

Онлайн магазините продължават да са първият избор за Black Friday, за който се сещат – това е мнението на 62.9% от потенциалните клиенти* (почти два пъти повече от предпочитащите физически магазини 32.7%).


eMAG.bg, от своя страна, е водеща платформа сред дестинациите за електронна търговия по време на кампанията – споменавана като предпочитание, за което първо се сещат 26.7% от респондентите в проучването, възнамеряващи да направят своите покупки онлайн.

„За седма поредна година eMAG.bg организира Black Friday в България и вярваме, че ще оправдаем доверието на клиентите и високата оценка, която ни дават, с голямо разнообразие от хиляди избрани оферти в многобройни категории“, казват от компанията, чиито прогнози са, че един от трима души с достъп до интернет в страната ще посети кампанията през мобилната апликация или сайта на eMAG.

Проучването* отговаря и на въпроса кои ще са най-търсените продукти на Black Friday. Водеща е категорията Дрехи, към която са се насочили над 40% от възнамеряващите да направят покупки по време на шопинг събитието, следвана от Обувки (20.5%),

Продукти за лична грижа и красота (13.7%) и Малки домашни електроуреди (12.9%). Мобилни телефони и Телевизори са сред търсените категории за съответно 8.7% и 5.6% от потребителите.

Тенденциите в различните възрастови групи се определят от техния лайфстайл и потребности. 18-24-годишните ще търсят основно дрехи (54.2%); групите 25-34 г. и 35-
44 г. ще се насочат предимно към дрехи, обувки, козметика и малки домашни електроуреди; 45-55-годишните демонстрират повишен интерес спрямо цялостната извадка към малки домашни електроуреди, стоки за дома и декора.

Пазаруващите онлайн са 77.1%, което бележи повишение спрямо предходната година, когато са били 70.4%. Сред тях най-активна е групата 25-34 г., следвана от 18-24 г. (съответно 90.4% и 83.6% от тях правят покупки онлайн).

На въпроса колко възнамеряват да похарчат по време на Black Friday, 63.1% от анкетираните, пазарували онлайн, са посочили сума между 100 и 750 лв., като 17.9% от
тях са предвидили между 350 и 500 лв., а 5.5% имат намерение да направят покупки за над 1200 лв.

* Националното представително проучване е проведено по поръчка на eMAG сред 1000 респонденти на възраст между 18 и 55 г., живеещи в цялата страна, в периода 16–28 октомври 2019 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg