Учените за първи път доказаха: ИМА живот след смъртта

51244
Учените за първи път доказаха: ИМА живот след смъртта

В мащабно проучване, проведено сред повече от 2000 души, британските учени потвърдиха, че мозъкът ни продължава да работи, дори и след като сърцето спре.

Специалистите смятат, че са открили най-убедителното доказателство в подкрепа на тезата за извънтелесно преживяване на човек, обявен за мъртъв.

Досега се считаше, че мозъкът спира активност до 30 секунди, след като сърцето не изпомпва кръв. Изследването на университета в Саутхемптън обаче показва, че хората все още „мислят“ до три минути, след като са обявени за мъртви.

Водещият изследовател д-р Сам Парния казва: "Противно на очакванията, смъртта не е специфичен момент, а потенциално обратим процес, който се случва след тежко заболяване или злополука, която води до това сърцето, белите дробове и мозъкът да престанат да функционират.

Ако се правят опити да се обърне този процес, това се определя като "сърдечен арест ", а ако тези опити не успеят, се нарича "смърт“.

От 2 060 пациенти от Австрия, САЩ и Великобритания, интервюирани в хода на проучването, които са оцелели след сърдечен арест, почти 40 на сто казват, че помнят някаква форма на съзнание, след като са обявени в клинична смърт.

С този уебсайт можете да изпращате е-мейл от гроба...Технологиите напредват

 

Д-р Парния продължава: "Това предполага, че повечето хора регистрират умствена дейност първоначално, но губят спомените си след възстановяване - или поради увреждане на мозъка, или в резултат на медикаментите“.

От тези, които посочват, че помнят „смъртта си“, само 2% споделят, че са се чувствали сякаш наблюдават тялото си отстрани. Почти половината от анкетираните заявяват, че това не е бил период на осъзнаване, а по-скоро на страх.

Най-значимото откритие, направено по време на изследването, е 57-годишен мъж, който е в състояние да си припомни със зловеща точност какво се случва около него, след като той е "умрял" временно.

Според Парния това е от значение, тъй като често е прието, че преживяванията във времето между живота и смъртта са вероятно халюцинации или илюзии, възникнали преди сърцето да спре или след като то възобновява дейност, в резултат на усилията на лекарите, но не и опит, съответстващ на "истинско" преживяване, когато сърцето не бие.

"В този случай се смята, че е регистрирана мозъчна дейност в триминутния период, в който отсъства сърдечна“, посочва лекарят пред британския вестник Еxpress.

"Това е парадоксално, тъй като мозъкът обикновено престава да функционира в рамките на 20-30 секунди след спирането на сърцето и дейността му не се възобновява, докато не стартира отново и сърдечната дейност. Нещо повече, подробните спомени на визуалното съзнание в този случай са в съответствие с проверени събития," завършва Парния. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Хитър Петър
# 0
14:08 | 16 August 2016
Доказателство след смъртта няма. Заглавието е "схема" на медията - Profit.bg. Тяхната цел е да имат "цъкания", целта им е БИЗНЕС, правене на пари.. За това поставят такива заглавия, за да ЦЪКАМЕ и да видим как е доказано, но в последствие виждаме - нищо! А те са доволно, че са намерили някаква новина, на която могат да поставят подобно заглавие и да привлекат повече "кликове".. Ето и резултатът: 15 авг 2016 | 13:07 view: 8218 Браво на profit.bg добре ни изиграха... :D
ММ
# 1
15:08 | 15 August 2016
Никой нищо не може да докаже. Зная, че съществува физично и астрално тяло. Вярвам, че има неща които не можем да видим с очите си, а само господ вижда.
dfh
# 2
14:08 | 15 August 2016
И в кое точно е "доказателството за живот след смъртта"?? Доказали са, че мозъка и съзнанието живеят 3 минути след спиране на сърцето и ако "сърдечния арест" е неуспешен-следва смърт. Но никъде след тези 3 минути няма живот след спиране и на мозъка!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg