Запознайте се с истинските Хитлер - те нямат нищо общо с фюрера

6356
Запознайте се с истинските Хитлер - те нямат нищо общо с фюрера

© Instagram

Град Съркълвил, разположен на близо 50 км южно от най-големия град в Охайо - Кълъмбъс, има няколко неща, с които да се похвали.

Първото от тях е Circleville Pumpkin Show, на което градът е домакин повече от век. Това е най-големият фестивал в Съединените щати, посветен на тиквите, привличащ няколкостотин хиляди посетители за няколко дни, както и необичайно големи тикви.

Оранжеви плодове, тежащи повече от 400 кг, често се появяват на конкурса за най-голяма тиква, като настоящият рекорд се равнява на 891 кг, съобщава Amusing Planet.

Съркълвил също така е един от първите американски градове, които подлежат на сериозно градско преструктуриране. Когато той първоначално е основан в началото на 19-и век, е с кръгово оформление, от където идва и името му.

Много от жителите му обаче не са доволни от това разпределение, така че от 1837 г. градът започва да руши старите си сгради и улици и да ги изгражда отново в по-конвенционалната квадратна инфраструктурна мрежа. 

Съркълвил се гордее с този процес като най-ранния пример за градско преустройство в Съединените щати.

Другото нещо, с което се гордее населеното място, е изобилието от препратки към Хитлер. Има две улици, наречени Хитлер - с номера 1 и 2, както и път Хубер-Хитлер, езеро и парк Хитлер, както и гробище Хитлер-Лудвиг.

Никое от тях обаче не отдава почит на нацисткия диктатор, за щастие. Хитлер са едно от семействата, които основават града. 

Те мигрират в Охайо през 1799 г. и се заселват в район, който в момента се намира в границите на града. Както свидетелства Circleville Herald, те са "добри, верни граждани".

Семейство Хитлер се състои от Джордж Хитлер, съпругата му Сузана Гей и техните единадесет деца, седем от които са родени, след като се заселват в Съркълвил. Те се женят в района на Пикауей, раждат свои деца и семейство Хитлер се разраства.

Хитлерови успяват в живота и се грижат и за благото на града, дарявайки му земи и парични средства, с помощта на които са изградени гробище, парк, училище и много други.

Те са уважавани в района, докато Адолф Хитлер не съсипва всичко. След това членовете на фамилията трябва непрестанно да отговарят на множество въпроси, с които изглежда успяват да свикват пред изминалите 70 години.

Том Ебенхак, местният ветеринарен лекар, чиято майка е от фамилията Хитлер, вярва, че неговото поколение и това преди него никога не е било осмивано заради съвпадението в имената. Но същото не може да се каже за онези, които напускат Съркълвил, за да се заселят в други градове.

Какво правят днес потомците на някои от най-бруталните диктаториВъпреки че имената на едни от най-бруталните диктатори на 20 век ще останат завинаги в историята, за техните потомци се знае доста по-малко

Семейство, преместило се в Северна Каролина, трябвало да смени телефонния си номер, за да избегне тормоза. Един от тях е помолен да промени името си от президента на компанията, за която работи, но отказва.

Много обитатели на Съркълвил всъщност се гордеят със своето наследство. Те твърдят, че тяхното семейство са истинските носители на фамилията Хитлер, а не германския фюрер - което е вярно.

Бащата на Адолф Хитлер - Алоис Хитлер, е извъбрачно дете и носи името на майка си Шикългрубер. По-късно тя се жени за Йохан Георг Хидлер, чието име той приема за фамилия, променяйки го на Хитлер. Не е известно защо Алоис е избрал този конкретен правопис.

Всъщност, на този свят има много повече носители на името Хитлер, отколкото ни се ще да вярваме. Преди няколко години режисьорът Мат Огънс издирва всички представители на фамилията и ги интервюира за документален филм, наречен Meet the Hitlers, където изследва как животът им е засегнат от едно от най-известните имена в историята.

Част от тези хора харесват фамилното си име, което съществува много преди Адолф Хитлер и го запазват. Част от жителите на Съркълвил обаче настояват имената на пътищата и парковете в града да бъдат променени.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg