Жените днес носят къси поли до 40 години

4432
Жените днес носят къси поли до 40 години

Преди 20-ина години къси поли носеха само младите момичета. Много малко жени над 33 се осмеляваха да сложат минижуп, но това се промени отдавна, съобщава Ройтерс.

Този извод показват резултати от проучване на британска верига за дамско облекло, която води статистика за това, какви жени купуват поли с дължина 36 см и по-малко. Оказва се, че докато през 2000 г., средната възраст на тези клиентки е била 36 години, то днес тя е 40 години.

В същото време данни от 1980 г. показват, че средната възраст на дамите с къси поли тогава е била 33 г.

По данни на проучването момичетата започват да носят къси поли от 14-годишна възраст, а от 16 вече сами си купуват и избират моделите.

Във възрастта между 16 и 19 години полата започва да става по-къса, като намалява от 46 до 36 сантиметра.

Най-къси поли се носят на възраст 23 години - едва 32 сантиметра.

След това между 23 и 27 години, полата малко се удължава - до 37 сантиметра. Между 27 и 34 години тя драматично се скъсява. Психолозите обясняват това с факта, че на тази възраст някои жени са в период на провал на връзка и отново се впускат в свободния живот. Това може да продължи до възраст 40-42 г. година, когато полата вече трайно се установява на 46 сантиметра (малко над коляното).

Няколко фактора допринасят за покачването на средната възраст н адамите с къси поли. Един от тях е все по-голямата популярност на фитнес салоните - жените работят над фигурата си и искат да покажат резултатите. Друг важен фактор е, че днес в границата между 30 и 40 години има много повече необвързани жени, отколкото преди години. Това също се дължи на два фактора - от една страна расте броят на разводите, а от друга дамите вече не се чувстват задължени на всяка цена да сключват брак и да създават семейство.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg