Sony Mobile анонсира датата на своята презентация в Mobile World Congress. Пресконференцията ще се състои на 27 февруари в Барселона в 8:30 часа по централноевропейско време.

Засега точна информация какви модели ще бъдат представени няма. В интернет обаче има цял ред предположения.

Очертават се 4 телефона, които най-вероятно ще се появят на бял свят.

На CES 2017 компанията не направи нито един анонс, свързан със смартфони. Това дава известна доза надежда, че дългоочакваните нови модели ще се появят в Барселона.

Срокошни слухове дават информация за номерата на устройствата, над които работи Sony. Става дума за две устройства среден клас. Техните номера са G3112 и G3221. И двата се базират на чипсети MediaTek с осемядрени процесори.

G3112 ще бъде по-скъпият от двата смартфона. Той ще се характеризира с резолюция на дисплея 720р.

Моделът G3221 ще бъде с резолюция на екрана 1080р. Той ще разполага с 23-мегапикселова камера на задния панел и 4 GB оперативна памет.

Възможно е след около месец да бъде анонсиран и наследникът на модела Xperia XA. Предполага се, че той ще зарадва потребителите с минимална ширина на рамката по страниците на екрана. Ще разполага още с порт USB Type-C.

Освен това може да бъде представен и смартфонът, който наследява Xperia XZ. По-рано в интернет се появиха сминки на устройството.

Двата последни модела, за които споменахме, ще бъдат доста сходни. Според някои експерти става дума дори за един телефон.

Разбира се, това са само догадки. Единственото, което дава надежда на почитателите на компанията, е, че Sony отдавна не е пускала нови интересни устройства.