Общо 499 са спрените от движение МПС заради липса на застраховка Гражданска отговорност при акциите на КАТ, които се проведоха на 8, 15 и 29 април, съобщиха от МВР. Съставени са 2 474 акта и са наложени 1 908 глоби по фиш.

В трите дни са проверени общо 65 616 автомобила и е приложен т. н. широкоoбхватен модел за проверка на територията на цялата страна. В операцията са участвали 3 847 полицейски служители на „Пътна полиция". Целта на акцията бе проверка на степента на покритие на Гражданска отговорност, която съгласно приетите европейски критерии, следва да е не по-малко от 90 % от регистрираните превозни средства, заявиха от МВР.

За различни нарушения на ЗДвП са съставени общо 2 474 акта и са наложени 1 908 глоби по фиш.

Установени са 499 водачи без договор за застраховка Гражданска отговорност и автомобилите са спрени от движение, 140 автомобила са били без залепени стикери и контролен талон към него, а 235 водачи не са представили в момента на проверката документ за сключена задължителна застраховка Гражданска отговорност.

Подобни операции предстоят и занапред. В тази връзка „Пътна полиция" призовава собствените на моторни превозни средства своевременно да сключват договор за задължителна застраховка Гражданска отговорност, за да избегнат предвидените законови санкции.