Финансиа Груп и Брокер инс постигнаха споразумение за стратегическо сътрудничество. То предвижда Финансиа Груп АД - част от Алфа Финанс Холдинг АД - да придобие 51% от капитала на Брокер инс. Досегашните съдружници - Румен Стайков, Стефан Енчев и Константина Драгиева остават с дял от 49% и пълен контрол върху мениджмънта на дружеството.

Бъдещият бизнес-модел предвижда да бъде запазен независимият и професионален характер на дейността на Брокер инс ООД. Стратегическата цел е утвърждаване и развитие на Брокер инс като водещ застрахователен брокер.

Финансиа Груп АД е подхолдингът на Алфа Финанс Холдинг, опериращ в областта на финансовите услуги. Той обхваща водещия брокер на българската фондова борса Булброкърс АД, брокера на forex-пазара СТС Финанс АД, дружеството за консултации в областта на корпоративните финанси Булброкърс консултинг, управляващото дружество Алфа асет мениджмънт АД и дружеството за секюритизация на вземания Алфа кредит АДСИЦ.

Брокер инс е един от лидерите сред застрахователните брокери с над 10-годишна история и безспорна професионална репутация. Сделката ще бъде приключена след получаване на регулаторните одобрения през първото тримесечие на 2008 г.