Финансиа Груп и Брокер инс постигнаха споразумение за сътрудничество

1165
Финансиа Груп и Брокер инс постигнаха споразумение за сътрудничество

Финансиа Груп и Брокер инс постигнаха споразумение за стратегическо сътрудничество. То предвижда Финансиа Груп АД - част от Алфа Финанс Холдинг АД - да придобие 51% от капитала на Брокер инс. Досегашните съдружници - Румен Стайков, Стефан Енчев и Константина Драгиева остават с дял от 49% и пълен контрол върху мениджмънта на дружеството.

Бъдещият бизнес-модел предвижда да бъде запазен независимият и професионален характер на дейността на Брокер инс ООД. Стратегическата цел е утвърждаване и развитие на Брокер инс като водещ застрахователен брокер.

Финансиа Груп АД е подхолдингът на Алфа Финанс Холдинг, опериращ в областта на финансовите услуги. Той обхваща водещия брокер на българската фондова борса Булброкърс АД, брокера на forex-пазара СТС Финанс АД, дружеството за консултации в областта на корпоративните финанси Булброкърс консултинг, управляващото дружество Алфа асет мениджмънт АД и дружеството за секюритизация на вземания Алфа кредит АДСИЦ.

Брокер инс е един от лидерите сред застрахователните брокери с над 10-годишна история и безспорна професионална репутация. Сделката ще бъде приключена след получаване на регулаторните одобрения през първото тримесечие на 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg