Китайските застрахователи печелят 9.5 млрд. долара от инвестиции за полугодието

563
Китайските застрахователи печелят 9.5 млрд. долара от инвестиции за полугодието

Китайски застрахователни компании са получили сумарно 64.87 млрд. юана (9.5 млрд. долара) от техните инвестиции през първото полугодие, сочат данни на китайските регулаторни органи, оповестени днес.

Те са отбелязали още нереализирани печалби от над 20 млрд. юана (2.4 млрд. долара) от инвестиции в акции за периода, се казва още в доклада.

Данните на китайските застрахователни регулаторни органи показват, че компаниите от сектора са реализирали премиен приход от 561.79 млрд. юана (82.5 млрд. долара) за първите шест месеца на годината, като активите им са възлизали на 3.02 трлн. юана.

Изнесените резултати сочат още, че 79.4% от инвестираните активи на застрахователните компании са били насочени към инструменти с фиксирана доходност срещу 68.4% в началото на годината.

Инвестициите в акции и във фондове са били съответно 8.16 и 6.86% към края на първото полугодие спрямо 6.9 и 2.6% в началото на годината.

Намаляването на експозицията на застрахователите към по-рисковите активи до голяма степен се е предопределила от кризата на ипотечните пазари в САЩ, както и на фондовите пазари в Китай и по света от началото на годината.

За първото полугодие индексите в страната са регистрирали понижение от близо 48%, което е един значителен спад и безспорно се очаква да нарани резултатите на застрахователните компании.

Значителният ръст на бизнеса в страната обаче до голяма степен ще неутрализира негативния ефект на този фактор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg