Дружеството Гаранция Консулт ООД е заличено от регистъра на застрахователните брокери с решение от 24 август на Борислав Богоев, заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор".

Отписването е поискано със заявление от Венцислав Мутафов, в качеството му на представляващ и управляващ Гаранция Консулт ООД, става ясно от решението на Богоев.

Въпросният застрахователен брокер е реализирал премиен приход в размер на 3 566 984 лв. за 2010 г., според статистиката на КФН. От тях над 3.46 млн. лв. са в полза на застрахователи със седалище в България, 95 хил. лв. са за чужди застрахователи, а 9 452 лв. са в полза на дружества за доброволно здравно осигуряване.

По премиен приход за изминалата година Гаранция Консулт се нарежда на 55-о място от общо 351 брокера в таблицата на комисията и има около 0.5% пазарен дял.

Най-голям обем в портфейла на брокера е имала застраховка Живот и рента с 1 452 637 лв. премиен приход и ГО, свързана с притежаването и използването на МПС - с 1 085 057 лв.

Нов брокер със седалище в София

Нов застрахователен брокер със седалище в София обаче е е бил вписан в регистъра с решение на Богоев от 2 септември.

Дружеството се казва Си Би Ай ООД и ще се управлява и представлява от Димо Тихомиров Първанов. Седалището му е в София, район „Триадица", на улица Княз Борис I № 100, ап. 13.