Приели сме, че застраховка се сключва, когато искаме да предпазим себе си и близките си от негативни събития, които биха ни заварили финансово неподготвени. Но очевидно застрахователното дело се е развило достатъчно, за да можем с чиста съвест да кажем, че за всеки страх си има застраховка. Както личи и от следващите десет, повечето от които са предложени от германски застрахователи:

10. Застраховка срещу отвличане от извънземни.

Освен да ви възмезди за претърпените физически и морални вреди, тази застраховка предвижда и компенсация, в случай че ви уволнят от работа. Защото нали разбирате, че ако ви отвлекат извънземни и то за по-дълго време, няма да можете да се обадите и да обясните отсъствието си, а и едва ли ще ви повярват. Условието да си получите сумата е да докажете, че наистина сте били отвлечен от извънземни чрез медицински преглед или потвърждение от авиокосмическите сили. Приема се и вариант да фотографирате похитителя. Компенсацията е 5000 евро.

9. Застраховка срещу скрита камера.

Да ви покажат в най-глупав вид по телевизията може да ви причини сериозни морални щети. Условието за изплащане на обезщетението е кадрите да бъдат показани по поне една телевизия с покритие в цялата страна, а сумата достига 1000 евро.

8. Застраховка срещу „Не" пред олтара.

В случай, че вятърничавата ви булка размисли и на самия олтар каже „Не" вместо „Да", застраховател е готов да ви компенсира с утешителната „награда" от 100 евро.

7. Застраховка срещу засядане в асансьор и забравяне на ключ от дома.

Качвате се в асансьора и изведнъж той спира между етажите. За досадното чакане можете да получите обезщетение от 75 евро. Друг вариант предвижда компенсация от 100 евро, ако излезете от дома си и после откриете, че вие сте вън, а ключът ви- вътре.

6. Застраховка срещу въздушни ями.

Условието е въздушната яма да е дълбока поне 3000 м, а обезщетението е 1000 евро.

5 . Застраховка срещу сух режим.

Ако изведнъж правителството на вашата страна реши да въведе сух режим, германските застрахователи предлагат да се утешите с 500 евро.

4. Застраховка срещу мъж- двуженец.

Каква точно сума ще получат дамите остава в тайна. Но и вноската не е висока- 30 евро.

3. Застраховка срещу неуспех в лотарията.

Ако играете поне 52 пъти в годината в лотария и нито веднъж не спечелите, застраховката предлага обезщетение от 2 500 евро. Застрахователите изчислили, че шансът да им се наложи да платят сумата е 1: 4 900. Добър залог, като се има предвид, че шансът да ударите шестица е 1:14 млн.

2. Застраховка срещу чуждо дете.

Мъжете, които не се доверяват на твърденията на половинката си за това кой е бащата, могат също да се застраховат от определен риск. Дали има смисъл обаче, след като един ДНК тест е по-скъп от 500-те евро компенсация, предлагана от застрахователя.

1. Застраховка срещу крах на борсите.

При тази застраховка се превежда, че ако опреден индекс падне със 75% за ден, вие ще бъдете компенсиран със скромните 625 евро. Не е много, но ако имате късмет, може да ги вложите по-добре.