Ралица Агайн, заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор", издаде решения, с които одобри промени в ръководствата на четири застрахователни компании.

Павел Димитров бе одобрен за член на Управителния съвет на ЗПК „Лев Инс” АД, а Стоян Проданов за член на СД и изпълнителен директор на ЗД „Бул Инс” АД.

Стоян и Виторио Рисполи вече са членове на Надзорния съвет на ЗАД „Виктория”, а Светла Несторова - Асенова може вече да изпише на визитката си член на УС и изпълнителен директор на ЖЗК „Български имоти” АД.

Брутният премиен приход по общо застраховане за периода януари - март на 2008 г., съгласно агрегирания отчет за доходите, е 361.01 млн. лв., с което е реализиран ръст от 18.1% на годишна база.

Премийният приход от директно общо застраховане е 354.04 млн. лв. при 304.23 млн. лв. за първото тримесечие на 2007 г., сочат обобщените данни от Комисията за финансов надзор.

Към края на първото тримесечие на 2008 г. сумата на активите на застрахователите по общо застраховане е 1.389 млрд. лв., като нарастването на годишна база е 17.6%.

На пазара по общо застраховане най-голям дял заемат автомобилните застраховки – „Автокаско” (42.2%) и „Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС” (28.2%) – общо 70.4% от брутния премиен приход, реализиран в сектора.

Снимка: Ралица Агайн, КФН