Устойчив ръст демонстрират застраховките Живот

905
Устойчив ръст демонстрират застраховките Живот

Премии в размер на 23.61 млн. лв. са записали животозастрахователите през януари, което е с 5.7% повече спрямо същия месец на предходната година, става ясно от статистиката на Комисията за финансов надзор.

Записаните към края на месец февруари 2011 г. премии са 41.73 млн. лева, като се отчита ръст от 9.2% на годишна база. Животозастраховането приключи 2010 г. с 10.5% ръст.

Най-голям относителен дял в премийния приход, реализиран от животозастрахователите към края на месец февруари 2011 година, продължава да заема застраховка Живот и рента. Реализираните приходи по този вид застраховка възлизат на 32.59 млн. лв. и формират 78.1% от премийния приход, генериран в сектора.

Застраховка Живот, свързана с инвестиционен фонд, заема дял от 3.4% в агрегирания портфейл на животозастрахователите, като премийният приход по този вид застраховка възлиза на 1.43 млн. лева.

Ръст на премийния приход на годишна база се наблюдава по застраховки Живот и рента, Живот, свързана с инвестиционен фонд и „Допълнителна застраховка".

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg